Friday, September 26, 2008

Honda C70 The best


Honda C70
From CycleChaos
Jump to: navigation, search

Honda C70The Honda C70 is a 4-stroke 50cc OHC street motorcycle manufactured by Honda between 1970 and 1984. The C70 was the elder brother of Cub C50, with more power, same cheap economical ride and reliability. It was introduced in USA, Canada, Asia and Vietnam in 1970, first models were called C70 but in 1980 C70 Passport was introduced.

It had a 72cc air-cooled single overhead cam engine, an automatic 3-speed gearbox, enough horse power to pull this motorcycle to a top speed of 50 mph (80 km/h). First models had 6 v electrics, in 1982 12v electrics and CDI ignition were introduced to further improve the performance of the engine. 1983 model had a full enclosed drive chain for less maintenance.

12:50 PM by tawau · 2

Wednesday, September 24, 2008

Pengenalan Kelab Motorsikal Klasik Tawau


Tawau Classic Bike Club

Sukacita dimaklumkan, Tawau Classic Bike Club atau selepas ini disebut sebagai TCBC, telah ditubuhkan pada tahun awal tahun 2008 kini telah sebuah kelab yang berkembang maju untuk di Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia untuk melaksanakan
aktiviti-aktivitinya yang berorientasikan kepada aktiviti sukan, rekreasi dan permotoran secara sah disisi Undang-Undang Malaysia

7:03 PM by tawau · 0

Tuesday, September 23, 2008

Minit Mesyuarat


Tarikh
13 April 2008 (Ahad)
Masa
3:15 petang
Tempat
Raya Motor Jln Sin san, 91007 tawau sabah

Kehadiran
Herman bin Kasman, Mohd karim Hj. Masi, aslan Amiruddin, Daud, Edi, Anto,
.
Ucapan Pengerusi Penubuhan
Herman bin Kasman selaku pengerusi penubuhan telah mengucapkan terima kasih kepada semua yang hadir mesyuarat penubuhan. Beliau menerangkan matlamat mengadakan mesyuarat ini adalah untuk menubuhkan TCBC.

Meluluskan Nama dan Alamat Pertubuhan
Mesyuarat telah membincangkan tentang nama pertubuhan dan bersetuju dengan sebulat suara dengan nama TCBC (Tawau Classic Bike Club) atau dalam Bahasa Malaysia sebagai (Kelab motorsikal klasik Tawau). Alamat urusan rasmi adalah di Peti surat .

Perlembagaan Pertubuhan
Mesyuarat telah membincangkan draf perlembagaan pertubuhan dan dengan sedikit pindaan, perlembagaan telah diluluskan oleh semua ahli yang hadir.

Jawatankuasa


Penasihat
Mesyuarat memutuskan untuk melantik Dato Taufiq sebagai Penasihat TCBC.

Mendaftar Pertubuhan
Majlis bersetuju untuk mendaftarkan pertubuhan ini dengan Pendaftar Pertubuhan. Tugas bagi pendaftaran ini diserahkan kepada Setiausaha aslan Amiruddin untuk menguruskannya.
Mesyuarat Tamat
Mesyuarat ditamatkan pada pukul 4:45 petang.

1:13 PM by tawau · 0

Selamat Hari Raya Tawau



Farock (bukan Nama Sebenar) ingin mengucapkan selemat berpuasa & Sempena Hari Raya Aidifitri, sesuai utk kita semua bermaaf-maafan sesama sendiri.

Di sini saya ingin mengambil kesempatan ampun maaf zahir dan batin kepada SEMUA sioloon crew, sekiranya sebelum ini ada post gila2 yg menyakitkan hati dan membuat sesiapa terasa. sesungguhnya saya juga insan yang sering terleka dgn SEX ROCK BEER.

Semoga semuanya selamat dunia akhirat.
UNTUK mereka yg berada Jauh di perantauN!! KLu rindukan Kg HAlaman!! tak perlu ambil dadah! tak perlu tarik rokok panjang2!! tapi ajak LAH KAWAN2 ke rumah utk HEAD BANGERS!!. bAGI YANG MEREKA NAK PULANG KE KAMPUNG bERHATI-HATI DI JALAN rAya ( jangan lupa sedia duit kecil utk bagi duit raya)

semoga kedatangan Syawal yang mulia ini akan menjadi satu detik pengukuhan ukhwah di alam MAYA!! khususnya di Tawau Sabah
- Anjungkan 3 jari anda keatas!! untuk tanda sokong anda pada sabahan RIDERS TCBC ahahah.. dari gue -Ilmuhi**m AlamMaya

3:26 AM by tawau · 0

Monday, September 22, 2008

Bila Iblis Buka Seluar Ramai Teperdaya


sama jek modus operandi dia..aku rasa before dia pakai akaun jasmi ni dia pakai akaun MOHD ISA bin ISMAIL nih. Malu betol aku bila baca ada sorang ni dia tulis nama mamat ni sbeaik nama nabi..memang buat malu btol la diorang nih..ni info mamat ni plak..dia ni pun sama conman just like that bloody hell jasmi

Kad Pengenalan : 651013107165 / A0213555
Nama : MOHD ISA BIN ISMAIL
Jantina : LELAKI
Lokaliti : 139 / 24 / 03 / 002 - KESANG LUAR
Daerah Mengundi : 139 / 24 / 03 - KESANG TUA
DUN : 139 / 24 - BEMBAN
Parlimen : 139 - JASIN
Negeri : MELAKA
Bank Account - CIMB Bank 14081254990521
Handphone No : 017-6811280 / 017-2326801
Address: A-1-7Menara CT 1Jalan Munshi Abdullah50100 Kuala Lumpur
Tel No : 26931847 ( Public Phone )

credit : moniqee (lawyat.net)

=========================================

AWAS….PENIPU BESAR DI INTERNET
Daily at 8am
(Kuala Lumpur)

Calendar:

Sahabat sekalian, AWAS! Jika anda pernah berurusan dengan IBLIS yang bernama JASMI BIN SHAHRUDDIN dan MOHD ISA BIN ISMAIL IBLIS ini adalah penipu besar dan telah memperdayakan ramai insan terutama di kalangan pengunjung setia di ebay.com.my dan lelong.com.my.
Sesiapa yang pernah ditipu oleh IBLIS ini dipersilakan membuat report polis dan consumer tribunal. Salah sorang mangsa (Noriszan) telah mencipta satu blog mengenai si iblis laknat ini. Jika anda salah seorang mangsa atau bakal mangsa sila baca blog beliau.

http://jasmi-victims.blogspot.com/


Banyak cerita mangsa malaun ini.

Mari kita banteras dan hapuskan IBLIS PENGKHIANAT ini dari muka bumi.

MODUS OPERANDI

IBLIS ini membuat tawaran barangan murah di ebay.com.my dan lelong.com.my. Dengan tawaran harga murah ramai yang terpedaya. IBLIS ini mengaku barang murah sebab underwater (kastam rampas). Selepas berbalas email (supremacy222@gmail.com) dan sms, IBLIS ini siap bagi nombor akaun cimb (14180076165521) dan nombor ic sekali (620421-08-5055).

Selepas bayaran dibuat, maka si IBLIS LAKNAT ini terus offkan handphone (017-2789823). Kita tunggulah barang bagai nak gila.

Saya adalah pengunjung setia di ebay.com.my selama bertahun-tahun dan banyak jugak barang yang saya beli di sana, tapi semuanya ok. Tiba kat si IBLIS ni terus sangkut. Saya difahamkan IBLIS ini telah menipu ramai orang dengan kerugian beribu-ribu RM. Saya sendiri terkena RM seribu lebih. Sila baca kisah kerugian mangsa lain di:


http://jasmi-victims.blogspot.com/


Pihak berkuasa tolong TANGKAP IBLIS ini dan hadapkan ke muka pengadilan. Sudah beberapa report dibuat. Jangan buat kami hilang kepercayaan.

TOLONG KAMI BANTU KAMI….HAPUSKAN IBLIS SI PENIPU BESAR INI


http://jasmi-victims.blogspot.com/


Sila sebarkan maklumat kepada rakan-rakan anda atau selitkan ke dalam blog anda.

Kepada JASMI & MOHD ISA....sila serah diri sebelum ko mamposss




http://forum.lowyat.net/topic/503569/+20


http://forum.lowyat.net/topic/616954/+20


Name : Jasmi Bin Shahruddin
I/C :620421-08-5055
email:supremacy222@gmail.com
CIMB A/C :14180076165521


A-1-7
Menara CT 1
Jalan Munshi Abdullah
50100 Kuala Lumpur
Tel No : 26931847

Name: En. Mat
E-mail: jualaku4u@gmail.com

For the bank references:
Name: Mohd Isa Bin Ismail
A/c: CIMB BANK 1408-1254-9905-21
IC No: 651013-10-7165


new victim of the conman,


http://forums.ebay.com.my/thread.jspa?thre...0001009&start=0


by kharash07 from ebay
New liar member name: salesfromdownunder
email: salesforspeed@gmail.com

dipetik dari:

http://jasmi-victims.blogspot.com/

11:06 AM by tawau · 0

Saturday, September 20, 2008

Barang Enak! Barang Baru





BArang enak! barang baru Made in indonesia!!

6:49 PM by tawau · 0

Thursday, September 11, 2008

Pengharaman Topi keledar separuh atau Helmet kura-kura.


KUALA LUMPUR: Topi keledar separuh atau lebih popular dengan panggilan helmet kura-kura yang sinonim dengan golongan Mat Rempit tetap menjadi pilihan kebanyakan pembonceng motosikal walaupun menyedari ia tidak dapat menjamin keselamatan bahagian kepala sekiranya terbabit dalam nahas jalan raya.

Difahamkan, menjadi trend dan gaya terkini pembonceng motosikal terutama golongan muda memakai topi keledar berkenaan manakala orang dewasa pula menggunakannya kerana sifatnya yang ringan.

Pelajar, yang hanya ingin dikenali sebagai Ahmad, 23, berkata topi keledar berkenaan lebih ringan dan selesa dipakai ketika menunggang motosikal.

“Mungkin disebabkan ciri-cirinya yang kecil dan ringan membuatkan saya lebih selesa,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Menurutnya, helmet kura-kura yang dipakainya itu lebih murah jika dibandingkan topi keledar yang lain dan biarpun memakai topi keledar apa sekalipun ia tidak menjamin keselamatan.

Seorang guru, Shauki Ariffin, 35, berkata dia gemar memakai topi keledar separuh kerana lebih ringan berbanding topi keledar yang lain.

“Saya tahu ia tidak diluluskan Sirim Berhad (Sirim), tetapi kenapa pihak berkuasa benarkan topi itu dijual.

“Saya yakin selagi topi keledar itu berada di pasaran ia tetap akan menjadi pilihan pengguna,” katanya.

Shauki berkata, sekiranya topi itu tidak diluluskan kenapa kebenaran menjualnya diberikan kepada pihak kilang dan pengeluar.

Tinjauan Harian Metro di beberapa premis yang menjual topi keledar separuh itu mendapati ia menjadi pilihan golongan muda terutamanya Mat Rempit dan hanya segelintir orang dewasa yang memilih menggunakan topi keledar itu.

Malah, topi keledar berkenaan hanya dijual sekitar RM25 hingga RM28 menyebabkan ia menjadi pilihan golongan muda.

Bagaimanapun, terdapat juga pelbagai jenis topi keledar separuh yang dijual dengan harga yang mahal mencecah ratusan ringgit berdasarkan jenis dan trend terkini.

Sementara itu, Menteri Pengangkutan Datuk Ong Tee Keat, berkata penjualan topi keledar kura-kura mungkin diharamkan kerana tidak menjamin keselamatan penunggang dan pembonceng motosikal.

“Ramai penunggang masih tidak sedar mengenai wujudnya penguatkuasaan larangan memakai topi keledar berkenaan.

“Penunggang perlu peka tentang larangan tersebut dan berhenti membeli serta menggunakan topi keledar berkenaan walaupun ia ada dijual di pasaran.

“Kita sedang usahakan rundingan dan penyelarasan dengan agensi yang terlibat mengenai penjualannya,” katanya selepas menyaksikan majlis menandatangani memorandum persefahaman (MoU) Kempen Kemalangan Sifar antara Jabatan Keselamatan Jalan Raya dan Plus Expressway Berhad (Plus) di sini, baru-baru ini.

Menurutnya, dari Januari hingga Julai tahun ini jumlah kematian akibat kemalangan jalan raya meningkat tujuh peratus iaitu 3,814 kes berbanding 3,564 kes pada tempoh yang sama tahun lepas.

Sumber: Harian Metro, 26 Ogos 2008.

12:47 AM by tawau · 0

Saturday, September 6, 2008

Tawau






gambar motorsikal TCBC yg di edit oleh kakiCandid Photographer

12:36 AM by tawau · 0

Friday, September 5, 2008

Jaga Motorsikal dari hilang




Tips Penjagaan  Motor dari di curi
,

kejadian kecurian motor masih tidak dapat di bendung oleh pihak yang BERTANGGUNG JAWAB. Jenayah ini sudah menjadi PROFESSION yang menguntungkan bagi sesetangah pihak. jadi di sini ada beberapa tips untuk mengelakkan diri dari mimpi BURUK HILANG MOTORSIKAL.


1. Jangan Simpan Kunci Di Suiz
- Elakkanlah dari simpan kunci di Suiz motor walaupun seketika. kerana ia akan mengudang si tangan panjang mengguakan motor untuk selamanya.


2. Pasang Azimat.
- PAsang la beberapa AZIMAT pada motorsikal seperti suiz pemutus arus elektrik dari bateri ke enjin, dan pastikan azimat tu anya kita sorang jak yang tau. paling mantap klu azimat tu tleah di Jampi serapah!


3. Parking or No Parking. Jangan letakkan motorsikal di kawasan yang ada papantanda NO PARKING!. Ini akan menunjukkan kebodohan anda pada pihak berkuasa. Parking lah motor anda di tempat yang public, atau Umum, ini bertujuan daripada motor di kerjakan dengan mudah oleh di penabak motor. kalau mau mantap parkinglah motor berhampiran dengan balai polis.


 4. Pasang Mannga/ Lock / gembok.

PAsang mangga yang bersesuaian mengikut motor. sebaiknya pilih yang besar dan jarang di gunakan. alah membeli menang memakai

9:54 PM by tawau · 0

Ini Baru Minyak



artikel nie saya dapat dr satu discussion forum website yg antaranya fames di m’sia…tgh2 tensen nie,baca celoteh diorg nie best gak…hahahaha..kukuikukui..pak lah o pak lah…


daripada owner thread:

-sebenarnya bnyk kesan negatif bler harga minyak naik nie..semua xnak harga die naik..aku pon xnak..sbb pasni semua brg akan naik harga… tp,cuba korang pikirkan kesan positif disebalik kenaikkan harga mnyak nie..hehe… jap,aku bukan org pak lah..saja utk mengembangkan idea dan sembang2…
di sini adalah antara kebaikkan2 yg akan berlaku bila harga minyak naik:



mat rempit akan x aktif
mat rempit tukar jd mat beskal..
polis2 akan tukar moto jd beskal sbb nak save duit krjaan..mat rempit pon nek beskal gak..
kereta semua kat malaysia sama standard jer..xder yg tukar enjin,xder yg tukar exzos,tmbh turbo sbb takut makan mnyk..semua mcm mula2 dapat dr kedai..hehe
wujud lebih bnyk keluarga bahagia..bapa2 kedai kopi malas nak p kedai kopi da..xder duit nak isi tangki mnyk motor,harga kopi nek,,so bek lepak umah jer..
kos penghantaran pizza delivery akan nek..org da xmakan pizza,makan pisang jer..bek utk kesihatan
satu ambulan leh bwk 2,3 pesakit..jimat minyak..sekali angkut 2,3 org..
polis akan pakai kete kancil jer..kalau ade kete baru pon tambah viva jer..
perodua viva,savvy,kancil,myvi akan conquer highway malaysia..
kedai beskal(lerun,bmx)bukak lg bnyk cwgn..
modenas akan mengeluarkan basikal dgn nama KRISSKAL
beca jd fames..same taraf dgn limo di klia.
F1 akan merosot..semua team xnak join..boikot..ferrari,mc laren semua join lumba beskal lak
pencemaran udara makin berkurang..tp percemaran bahasa akan bertambah sbb rakyat sbuk caci maki krjn..haha..pdn muka… sape suh pangkah xxxx..
isteri2 susah nak dapat nafkah batin bler suami yg keje jauh..biase balik seminggu sekali,tp da jd 2 bulan sekali..


tue jer dr aku… so,if korg rase ade lg reason2 yg best atau hikmah2 yg leh dimuatkan,jom share.releasekan tension nie…
aku pon mental gak nie… … ..hehehe…

geng2 forum reply:

ooo yeker… ..ni aku lak komen aku… .berdasarkan kesan positif yg kau listed down tuh
1. mat rempit akan buat part time ragut beg org coz nk beli myk mtor
2. takkan dorang sanggup jual kapcai dorang tuh
3. buat aper dorang nak bpeluh kayuh beskal… .dorg dlm tugas guna duit kjaan, dorang kisah aper… .gaji dorang tetap dpt

4. apa plak, keta mewah kroni2, konco2, tauke2 cina tetap akan megah di jln raya..takkan nak hntar kat used car kot

5. bukan stkt piza hut, mlhn roti high5, gardenia, etc akn naik jugak kos delivery nyer ke kdai2 di seluruh mesia… .kita mkn ubi kayu yg tnm blkg umah dah la… ..

6. beskal anak yg darjah satu pun dorang rembat kalu dah namanya hantu kdai kopi… .

7. tak terhad pd ambulan, boleh aplikasi pd keta jenazah jugak…

8. huhu… polis nek kancil jer?huhu..sesilap perompak yg kjar polis..

9. kalu family besar, saiz bdn masing2 pun besar, mampat viva, kancil etc tuh… .

10. ok gak nek beskal g kjer, kalu duk serdang g kjer putrajaya, kol 5 pg dah start kayuh… .

11. lagi sedap kaluLAGENDAkal instead of krissKAL, sebab aku rs xsampai seminggu nek beskal g kjer, tukar nek keta balik… ye la, sampai2 opis dah tengik coz peluh mngayuh… .kira beskal tu jd lagenda jer la…

12. beca?sesilap hari bulan kn byar tol gak… .x balik modal beb… .

13. lorh… ..dorang bukan org mesia pun… ..xjadi kudis buta lgsung kat dorang minyak kita naik hrga

14. POINT NO 14 NI AKU SETUJU (aku pun ada caci kjaan harinih)

15. ek eleh, laki tu psang lagi satu la… .kat area dier kjer… larat ker thn thn 2 bulan?

8:19 PM by tawau · 0

FxxK Yahudi